Interior Insights - #1

Door: Interiorboards op

Fouten vermijden en succesvol ontwerpen.

In onze 'Interior Insights' blogserie ontdek je waarom het vermijden van veelvoorkomende fouten essentieel is voor een succesvol interieurontwerp.

#1 Samples

Het maken van online moodboards is ontzettend handig! Het stelt je snel in staat om een duidelijk beeld te krijgen van jouw ideale interieurideeën, maar daar houdt het niet op.

Bij het selecteren van wandbekleding, vloeren en zelfs meubels is het verstandig om overal samples van aan te vragen. Samples zijn levensecht en stellen je in staat om naast het visueel beoordelen van een materiaal, ook andere zintuigen te prikkelen. Hierdoor kun je niet alleen het materiaal zien, maar ook de structuur voelen. Dit is vooral belangrijk bij stoffen, maar ook bijvoorbeeld bij decoratief plaatmateriaal.

Stel je moodboard volledig samen naar jouw eigen smaak en ga vervolgens op zoek naar de juiste samples die passen bij je interieurontwerp. Dit werkt niet alleen goed in de privésfeer, bijvoorbeeld om je partner of kinderen te overtuigen van je keuzes, maar natuurlijk ook voor klanten. Vaak mag je de samples houden (soms tegen een kleine vergoeding), wat ook weer leuk is om te gebruiken in je toekomstige moodboards.

“Of je nu een enthousiaste moodboard liefhebber bent of een doorgewinterde interieur professional, deze reeks biedt waardevolle inzichten en praktische tips om je te helpen bij het creëren van een prachtig, foutloos interieur. Mis het niet - lees mee en ontdek hoe je jouw interieurproject naar nieuwe hoogten kunt tillen!"

Start nu met het maken van je eigen moodboard
Maak gratis een account aan en start met het maken van je eigen interiorboard.