Gezellig thuis deze herfst: Top tips voor een warm interieur

Door: Interiorboards op

De bladeren veranderen langzaam van kleur en vallen inmiddels van de bomen, terwijl de zon niet meer zo warm aanvoelt als voorheen; het najaar is in aantocht. 

Het is een seizoen van transformatie, waarin de natuur zich voorbereidt op de wintermaanden die voor ons liggen. Met de verschuiving van de seizoenen voelen we ook de behoefte om ons eigen woning voor te bereiden op de koelere dagen. Terwijl de buitenwereld steeds kouder wordt, trekken we instinctief naar binnen, waar we een toevluchtsoord van warmte en gezelligheid creëren.

Terwijl de avonden langer worden, omarmen we de mogelijkheid om een intieme sfeer in ons interieur te creëren. Kaarsen spelen hierbij een hoofdrol. Het zachte, flakkerende licht van kaarsen heeft het vermogen om elke ruimte te transformeren in een oase van rust. De dansende vlammen werpen vrolijke schaduwen op de muren en tonen een warm lichtspel in ons interieur. Een tafel die versierd is met een verzameling kaarsen nodigt uit tot lange, diepgaande gesprekken met familie, terwijl een enkele kaars op een vensterbank ons uitnodigt om weg te dromen bij het veranderende weer.

<br>

Naarmate de temperatuur daalt, zoeken we ook naar manieren om onze interieurs letterlijk warmer te maken. Zacht geweven dekens en pluizige kussens vinden hun weg naar banken en fauteuils, waar ze uitnodigen om gezellig te cocoonen terwijl de regen tegen de ramen tikt. De keuze van kleuren en texturen speelt hierbij een belangrijke rol. Warme, diepe tinten zoals kastanjebruin, roestig oranje en diepgroen brengen een gevoel van geborgenheid met zich mee. Denk aan een zacht tapijt onder je voeten dat je verwelkomt na een lange dag werken, of gordijnen die de kou buiten houden en de warmte binnen.

Terwijl we het najaar omarmen, omarmen we ook de kunst van het loslaten. Net zoals de bomen hun bladeren laten vallen, kunnen we dit seizoen aangrijpen als een kans om onnodige ballast in ons leven los te laten. Dit kan weerspiegeld worden in ons interieur door overbodige objecten op te ruimen en ruimte te maken voor wat nieuws. Dit creëert een geheel nieuwe sfeer waarin je het nieuwe seizoen weer bij de hoorns kunt vatten!

Vul je huis met nieuwe kleuren, stoffen en accessoires om het najaar met een goed gevoel te beginnen. En vergeet niet om af en toe ook even lekker naar buiten te gaan en in de plassen te stampen!

Start nu met het maken van je eigen moodboard
Maak gratis een account aan en start met het maken van je eigen interiorboard.