Retro Woonstijl, terug naar het verleden.

Door: Interiorboards op

Retro, een woonstijl die teruggrijpt naar de gloriedagen van de jaren '50, '60 en '70, brengt een nostalgisch gevoel van vervlogen tijden tot leven. Met zijn speelse kleuren, geometrische patronen en iconische meubelstukken, is de Retro stijl een geliefde keuze voor diegenen die een vleugje vintage flair willen toevoegen aan hun interieur.

moodboard gemaakt op interiorboards.nl
moodboard gemaakt op interiorboards.nl

Hoe pas je Retro toe in jouw woning?

Om de Retro woonstijl tot leven te brengen in jouw huis, zijn er enkele belangrijke elementen waar je rekening mee moet houden:

Kleurrijk palet: Kies voor heldere en gedurfde kleuren zoals geel, oranje, turquoise en avocado groen om een levendige Retro sfeer te creëren. Combineer deze kleuren met neutrale tinten zoals wit, grijs of beige om een gebalanceerd geheel te behouden.

Geometrische patronen: Geef je interieur een retro vibe door gebruik te maken van geometrische patronen op behang, stoffen en tapijten. Denk aan zigzag-prints, bolletjes, en abstracte vormen om een speelse en dynamische uitstraling te creëren.

Iconische meubelstukken: Voeg enkele klassieke retro meubelstukken toe aan je interieur, zoals een ronde salontafel, een vintage sofa met schuine pootjes, of een retro cocktailstoel. Deze iconische stukken zijn niet alleen functioneel, maar dienen ook als eyecatchers die het retro gevoel versterken.

Accessoires en decoratie: Maak je retro look compleet met accessoires en decoratie uit de jaren '50, '60 en '70. Denk aan lava lampen, kitscherige ornamenten, vintage posters en retro serviesgoed om de sfeer van die tijd terug te brengen in je interieur.

Waar moet je op letten om fouten te voorkomen?

Bij het creëren van een Retro interieur is het belangrijk om een balans te vinden tussen vintage charme en eigentijdse functionaliteit. Let daarom op de volgende punten om fouten te voorkomen:

Overdaad: Vermijd het overweldigen van je interieur met te veel retro elementen. Kies enkele key pieces en combineer ze met moderne accenten voor een frisse en gebalanceerde uitstraling.

Te veel verschillende kleurencombinaties: Hoewel felle kleuren typerend zijn voor de Retro stijl, is het belangrijk om te voorkomen dat je interieur te druk of chaotisch wordt. Kies voor een harmonieuze combinatie van kleuren die elkaar aanvullen en een samenhangend geheel vormen.

Verwaarlozing van functionaliteit: Ondanks de focus op esthetiek, mag je de functionaliteit van je interieur niet uit het oog verliezen. Zorg ervoor dat je meubels comfortabel en praktisch zijn, en dat je ruimte biedt voor beweging en gebruiksgemak.

Met deze tips kun je de Retro woonstijl moeiteloos integreren in jouw interieur, en genieten van een tijdloze en nostalgische sfeer die doet denken aan de gloriedagen van het verleden.

Start nu met het maken van je eigen moodboard
Maak gratis een account aan en start met het maken van je eigen interiorboard.