Trends & Lifestyle: De top 5 interieurtrends en de kleur van het moment

Door: Interior Boards op

Interieurdesign is een dynamische wereld, altijd in beweging continu op zoek naar nieuwe unieke trends. Als we bij Interiorboards ergens van houden, dan is het wel het delen van deze trends met jou.

Minimalistisch interieur
Minimalistisch interieur
  1. Duurzaamheid: In een wereld die zich steeds bewuster wordt van het milieu, is duurzaamheid een trend die hier blijft. Hergebruikt, gerecycled en duurzaam geproduceerd meubilair zijn in opkomst, net als het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en rotan.
  2. Biophilic Design: Dit is een ontwerpbenadering die streeft naar een diepere connectie tussen de natuur en de bebouwde omgeving. Denk aan grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten, planten als decoratieve elementen en het gebruik van organische vormen en natuurlijke materialen.
  3. Multifunctionele ruimtes: Met meer mensen die vanuit huis werken, is het creëren van ruimtes die kunnen dienen voor meerdere doeleinden een belangrijke trend. Dit kan betekenen dat de woonkamer ook een kantoorruimte is, of dat de eethoek ook een studiehoek is.
  4. Minimalisme: "Less is more" is een mantra dat zijn weg heeft gevonden naar het interieur. Strakke lijnen, eenvoudige vormen en een beperkt kleurenpalet kenmerken deze trend, die streeft naar een rustgevende woonomgeving.
  5. Gepersonaliseerde ruimtes: Tenslotte is er een neiging naar het personaliseren van ruimtes, met unieke, betekenisvolle stukken die het verhaal van de bewoners vertellen. Dit kan gaan om erfstukken, kunstwerken, of gewoon stukken die de bewoners bijzonder mooi vinden.

Kleur van het jaar 2023

Pantone kleur van het jaar 2023 - Viva Magenta
Pantone kleur van het jaar 2023 - Viva Magenta

Viva Magenta heeft zijn weg naar de interieurdesign wereld gevonden. Het weerspiegelt onze toenemende drang om ons meer verbonden te voelen met elkaar en is natuurlijk de kleur van de liefde.

Start nu met het maken van je eigen moodboard
Maak gratis een account aan en start met het maken van je eigen interiorboard.