Kleur je woning: interieurtrends en het magische effect van kleur in huis!

Door: Interiorboards op

Kun je het voelen? Die onderhuidse kriebel van opwinding die je overvalt als je nadenkt over de vernieuwing van je interieur. Ja, wij kennen het. 
Maar... Waar begin je? Simpel, het begint allemaal met kleur.

Denk eens aan de laatste keer dat een bepaalde kleur je betoverde. Een moment op een zwoele zomerdag. Het diepe, vurige rood van een zonsondergang, of misschien de rustgevende tinten van lavendelvelden in de Provence. Kleuren hebben de ongelooflijke kracht om emoties op te roepen, stemmingen te veranderen en ruimtes te transformeren. Maar hoe vertaal je deze gevoelens naar de ruimtes van je interieur?

Het antwoord ligt deels in het begrijpen van de trends. Welke kleuren hebben de interieurontwerpers voor dit jaar in petto? Laten we eens kijken.

Pantone, de wereldwijde autoriteit op het gebied van kleur, heeft 'Viva Magenta' uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2023. Deze keuze is niet zomaar toeval. Het symboliseert de fusie van optimisme en veerkracht, twee kwaliteiten die ons allemaal hebben bijgestaan in de afgelopen periode.

Pantone kleur van het jaar 2023 - Viva Magenta
Pantone kleur van het jaar 2023 - Viva Magenta

Kan je je al voorstellen hoe deze kleuren je ruimte zouden kunnen transformeren?

Het mooiste van kleur is dat er geen harde regels zijn. Het gaat om wat je aanspreekt, wat je inspireert. Het is een spel, een experiment, een ontdekkingsreis naar wat jij als individu uniek maakt. Bij Interiorboards zijn we er om je op deze reis te ondersteunen. Met onze digitale moodboards kan je experimenteren, combineren en opnieuw creëren, tot je het palet vindt dat je hart sneller doet kloppen.

Pantone kleur van het jaar 2023 - Viva Magenta
Pantone kleur van het jaar 2023 - Viva Magenta
Start nu met het maken van je eigen moodboard
Maak gratis een account aan en start met het maken van je eigen interiorboard.